TANDANG………. !!! NYANDANG KAHAYANG

NGABELENYEH……..

Muka Toko
Adun: “Na, hirup teh apes-apes teuing”
Adin: “Apes kumaha?”
Adun: “Geus mah teu boga duit sagoweng-goweng acan, roko ge teu gableg deuih”
Adin: “Gampang soal duit jeung roko mah”
Adun: “Gampang kumaha?”
Adin: “Tinggal muka toko. Naon hesena?”
Adun: “Ti mana modalna kudu muka toko?”
Adin: “Lain muka toko nu hartina ngawarung, tapi muka toko soteh asup ka toko batur tengah peuting. Terus nyokot duit jeung rokona. Geus kitu mah tinggalkeun weh. Beres lin?”
Adun: “Atuh eta mah babadog ngaranna. Ih, bararaid teuing!”
Adin: “Ah, kuma sia bae lah. Cenah hayang duit jeung roko”

Agus
Agus: “Des, Mamah Desi ngababarkeun sasih Desember, nya?”
Desi: “Leres. Pami Kang Agus pasti sasih Agustus, nya?”
Agus: “Abi mah sasih April.”
Desi: “Geuning namina Agus?”
Agus: “Saur Mamah mah singetan ti Anak Guru SD.”
Desi: ???

Hewan Liar
Pa Guru: “Coba, sebutkeun conto-conto hewan liar, Andi?”
Andi: “Contona banteng, teras gajah, uncal, macan, teras… merak…!”
Pa Guru: “Coba teruskeun ku Ahim, naon deui tah hewan liar teh!”
Ahim: “”Eu… manuk, teras… domba,… sapi,… hayam, entog,… upami tos rada siang mah…!
Pa Guru: “Naha domba, sapi, entog jeung hayam bet asup hewan liar Him?”
Ahim: “Muhun Pa. Saur pun bapa oge di bumi teh, upami tos rada siang mah. Hayam jeung entog teh liarkeun bae, sina neangan nyatu sorangan.”
Pa Guru: “Har?”

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: